Zupa biwakowa z kociołka węgierskiego

Składniki :

- 1 cebula

- 20 dag boczku wędzonego

- 2 kiełbasy wędzone

- pół papryki żółtej

- 1 pomidor obrany ze skórki

- 2 ząbki czosnku

- 1 puszka fasoli w zalewie

- 3 litry wody

- 1 marchewka

- 1 pietruszka

- 1por

- kawałek selera

- 1 kg ziemniaków

- olej

- cząber

- papryka ostra mielona

- papryka słodka mielona

- vegeta

- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego

- opakowanie 250 g zacierki

Rozpalamy ognisko. Do tego celu polecam palenisko ogrodowe , o którym wspominałam już we wcześniejszych moich wpisach. Do kociołka węgierskiego wlewamy olej i wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę oraz dwa ząbki czosnku

kociołki węgierskie

Gdy cebula się zeszkli , dodajemy kiełbasę oraz boczek pokrojony również w kostkę

kociołek węgierski

Mieszamy i podsmażamy około 10 min

kociołki

Następnie wrzucamy ziemniaki pokrojone w kostkę i dusimy przez 10 min. Można dolać troszkę wody, aby nic nie przywierało do kociołka.

kociołki ogrodowe

Po 10 min dolewamy 3 l wody

farmcook

Następnie wrzucamy marchewkę, pietruszkę, seler, por , paprykę i pomidora i doprowadzamy zupę do wrzenia

kociołki żeliwne

www.farmcook.pl

www.grillobranie.pl

www.asos.pl

Następnie dodajemy puszkę fasoli wraz z zalewą oraz paprykę słodką i ostrą, cząber, vegetę

trójnóg

kociołek na trójnogu

Gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie

producent kociołków żeliwnych

Pod koniec gotowania dodajemy dwie łyżeczki koncentratu pomidorowego oraz opakowanie zacierki i gotujemy jeszcze około 10-15 min.

palenisko

paleniska ogrodowe

Smacznego !
bogracz

Related Posts

No Comments Yet.

add new comment